Will People With High Grades End Up Working For Those With Average?

Ik heb eindelijk het debat over de plannen van Sander Dekker kunnen bekijken.  Ik heb lang lopen sudderen wat het nou is aan dit verhaal dat bij mij blijft wringen. Ik weet het nu.
Dat is dat de focus heel erg ligt op excellentie en excelleren. En dat gaat hem niet worden volgens mij. Want hoogbegaafden zijn intrinsiek gemotiveerd en helemaal niet bezig met excellentie. Ze willen zich helemaal in een onderwerp storten en er alles van weten, het helemaal beheersen. Maar puur om hun eigen leerhonger te stillen. Niet vanwege het vergaren van externe lauweren, laat staan een cum laude. Ik denk dat dit plan vooral de begaafden zal helpen, de mensen die de antwoorden hebben, maar niet de hoogbegaafden, de mensen die de vragen stellen. Het plan slaat de plank mis en het gaat waarschijnlijk zelfs averechts werken. Ik vond toevallig op LinkedIn vandaag een mooi artikel dat helemaal illustreert wat ik bedoel.

Will People With High Grades End Up Working For Those With Average? | LinkedIn.

Geef een reactie