Vaker IQ-test bij Nederlandse topwerkgever

 

Vandaag las ik een artikel in P&O Actueel dat me aan het denken zette:

De ironie: 51% van de Nederlandse topwerkgevers probeert zo slim mogelijke medewerkers binnen te halen, maar men heeft geen programma in place om ze uit te dagen en ook binnen te houden. HR begrijpt niet hoe hoogbegaafde medewerkers in elkaar zitten en maakt de aloude denkfout door IQ alleen zalig te verklaren.

Statistisch gezien zal dus het aantal hoogbegaafden in bedrijven stijgen, maar ook het verloop stijgen omdat je hoogbegaafde medewerkers extra moet uitdagen. Doe je dat niet, dan zijn ze al heel snel weer vertrokken. Gebruik dat geld dat je kwijt bent aan het verloop dan liever voor het inrichten van een programma om je medewerkers te binden en te bezielen. Denk aan zaken als coaching en extra low-cost projecten om je hoogbegaafde medewerkers te boeien en uit te dagen en daarmee tegelijk het concurrentievermogen, medewerkertevredenheid en efficiency van het bedrijf te verbeteren.

Nederlandse topwerkgevers, ik kom graag bij u praten. Ik kan u helpen om zo’n programma op te zetten en van HR “Hoog Rendement” te maken. Dan houdt u de slimste medewerkers ook binnen!

Geef een reactie